Cine ar fi crezut? Daca te uiti inapoi si privesti la anii negrii ai Ku-Klux-Klanului? Este o portie de schimbare istorica ce traim noi acum.Venirea lui Obama ridica insa niste intrebari la care raspunsurile vor veni in timp si vor face acest mandat unul din cele mai interesante din istorie.

Va fi el stare sa gestioneze relatia ruso-americana pastrand suprematia din perspectiva primei "puteri mondiale"? Cum va gestiona mostenirea grava a interminabilelor razboaie ale familiei Bush si datoriile provocate de ele? Se va ralia America in spatele primului presedinte de culoare? Se va impune Obama in medierea conflictului din orientul mijlociu? Va renunta sau nu America la statutul de gardian al democratiei? Va transforma Obama America in tara energiei alternative? Intrebarile sunt multe.

Un lucru e sigur. Vremea unui altfel de politician A SOSIT. Prin felul "witty" in care si-a gestionat campania si prezenta in perioada cursei electorale el ne face sa privim cu un ochi tragic in curtea bietei noastre Romanii sfartecate de hoti si mesaje electorale paupere. Suntem in intuneric. Ne aflam mult sub nivelul claselor politice nascute din mantaua lui Carol I. Dar asta este o alta discutie. Deocamdata America are presedinte si este democrat.

Free Hit Counter


Free Counter


This entry was posted on 11/10/2008 10:39:00 PM and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 comments: