Stim cu totii deja ca Valentine’s day este o sarbatoare imprumutata, o sarbatoare a iubirii, asa ca inainte de a va ura multa iubire de Valentine’s day, m-am gandit sa facem si o scurta incursiune in istoria acestei sarbatori atat de comercializata.

Istoria vorbeste de un doctor roman, pe nume Valentin, un om bun la suflet si generos. Ceea ce il deosebea de ceilalti medici era grija de a oferi pacientilor sai medicamente cu un gust cat mai placut.
De aceea el combina mereu medicamentele amare cu lapte sau miere pentru a avea un gust placut.
Intr-o zi la casa doctorului Valentin a venit unul din gardienii inchisorii imperiale din Roma, solicitandu-l pentru a o trata pe fiica sa, care era oarba. Desi era constient ca va fi foarte greu sa trateze aceasta afectiune, Valentin nu s-a descurajat, ci i-a dat o alifie pentru ochii sai bolnavi, spunandu-i sa mai vina, pentru a vedea rezultatele.
Au trecut mai multe saptamani dar ochii fetitei nu s-au vindecat.
Totusi tatal si fiica nu si-au pierdut credinta, revenind mereu la doctorul Valentin.

Din nefericire intr-o zi medicul a fost arestat si condamnat pentru credinta crestina pe care o marturisea cu atata curaj.
Stiind ca va fi executat, Valentin a cerut hartie, si a scris un ultim bilet de incurajare pentru gardian si fiica sa suferinda.

Doctorul Valentin a fost executat in aceeasi zi, pe 14 februarie, anul 270 d.Hr., din porunca Imparatului Claudius Goticus II.
Cand fetita a deschis biletul de la Sfantul Valentin a descoperit inauntru o planta galbena cu urmatorul mesaj: "De la al tau Valentin". Printr-un miracol in momentul in care a desfacut biletul fata a inceput sa vada.

Astfel sarbatoarea Sfantului Valentin a devenit o zi in care in ne exprimam afectiunea pentru persoanele dragi, oferindu-le flori si mesaje de dragoste.

Bucurati-va de fiecare moment petrecut alaturi de persoana draga si pana data viitoare spor in toate!!


Free Hit Counter



Free Counter


This entry was posted on 2/14/2010 12:29:00 AM and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 comments: