Am mai pus mai demult poze cu bunica mea, atat de nobila si frumoasa, in ziua nuntii ei! Dar din cand in cand imi place sa revad frumusetea ei unica, care s-a pastrat pana in ziua de azi! Asa ca astazi va supun atentiei minunata mea bunica, pe care a admir si o iubesc din toata inima, si care e o persoana superba atat fizic cat si psihic! Sper sa-mi dea Doamne Doamne putere sa fiu macar pe jumate ca ea, si sigur voi avea o viata frumoasa! Offf..Doamne...tare minunata mai e!!







Simt ca trebuie sa mai completez acest articol si sper draga mea L'automne sa te bucure tot ce scriu!
Am postat poze dragi mie cu scumpa bunica a mea, care este sufletul meu, si cu care sunt de obicei pe aceeasi lungime de unda - ori m-am maturizat eu destul cat s-o inteleg, ori a dat ea in mintea copiilor ;)) . Cateodata chiar ma uimeste gandirea ei moderna, carisma sa, faptul ca nu a uitat sa fie o doamna, stilul sau nobil, dar si simtul foarte dezvoltat al umorului.
Pozele postate sunt - prima de la nunta sa - bunica mea contrar timpurilor s-a maritat destul de tarziu adica 25 de ani, iar primul copil- mama - a venit la 29 de ani. Deci intotdeauna a avut gandire moderna, conceptii de genul... tre sa cunosti lumea, sa te plimbi, sa te dezvolti ca apoi sa stii cu adevarat ce vrei de la viata si de la cel de langa tine!
Bunicul meu a fost cu 11 ani mai in varsta ca ea, si s-a vazut acea maturitate a lui pe tot parcursul vietii lor impreuna, dragostea si respectul fiind de baza.
A doua poza este cu bunica mea - in centru, mama ei deci strabunica mea, dreapta, si sora ei in stanga. E o poza tare draga mie, poate si datorita faptului ca nu am multe poze cu strabunica mea.
A treia poza e o poza de la nunta verisoarei mele acum 3 ani, deci bunica avea 84 de ani, alaturi de copiii ei : mama si unchiul meu. Mama, din pozele vazute de mine, seamana foarte mult cu bunica ei din partea tatalui, luand doar cateva trasaturi de la mama ei. Unchiul meu seamana cu bunicul ca doua picaturi de apa, si cu cat inainteaza in varsta cu atat mai mult seamana cu bunicu asa cum il stiu eu.
Ultima poza este de la Craciunul trecut, eu si bunica mea draga, in etate de 87 de ani fericiti!
Bunica este o surpriza continua pentru mine! A fost casnica toata viata, dar si-a facut un job din croit, avand o mare vanzare datorita faptului ca ei ii venea tare bine tot, orice model ar fi fost, si toata lumea o admira si tindea sa fie ca ea. Apoi avea job-ul de mama full time - facand o minunatie cu cei doi copii ai ei, pe care i-a dus la limbi straine, la sport: gimnastica, balet, atletism, fotbal, etc etc.... In afara de acestea s-a tinut cu dintii de ei sa invete, sa fie cat mai buni, si a reusit sa faca din ei doi oameni de calitate, cu studii inalte dar cu suflete si mai inalte.
Cand ma uit pe pozele din tinerete ale bunicii si o vad ca era de frumoasa- si inca mai este, nu pot sa simt decat admiratie si iubire profunda. Chiar radeam cu ea...cand vedeam ca in toate pozele facute inainte sa apara tataie, apare cu alt baiat... nu cred ca are doua poze cu acelasi baiat! HIHI!! Ma hlizesc eu...ea rade si imi spune..ehe ..mamaie...nu e ca pe timpul asta, inainte baietii te curtau, te scoteau la un suc, la patinoar, la cinema..nici macar nu ne tineam de mana.
Bunica a stiut sa-i tina la respect pe toti, bucurandu-se de tineretea ei, de prieteni, de distractii frumoase, dar stiind ce-si doreste si actionand ca atare!
A stiut ce vrea, s-a luptat, a devenit o sotie minunata, o mama nemaipomenita, o fiinta superba, o bunica unica... Iar eu m-am bucurat de ea si ma mai bucur inca din toata inima! Pentru ca ea m-a crescut, si ea mi-a daruit toata iubirea netarmurita!
Stiu tot ce faceam cand eram mica..pentru ca ea a tinut minte tot.. si mi le povesteste cu un drag si cu o pasiune rar de vazut!
Ca e inca asa de frumoasa si pare asa tanara chiar si la 87 de ani, cred ca vine de la faptul ca are sufletul tanar, si mai stie sa se bucure de viata! Cred ca asta s-a transmis si la mine, pentru ca si eu par a-mi pastra cat mai mult copilul din mine. Din pacate, in rest, fizic nu seman cu bunica mea, cred ca am luat mult de la mama, deci de la bunica din partea tatalui ei, care avea ochii la fel ca noi, dar am luat si mai mult din partea tatalui meu. Asa cred cel putin! Oricum ar fi, e foarte bine si ma simt binecuvantata si cu genele mele, si cu o familie atat de minunata!
Sa-mi traiasca si sa ne bucuram impreuna de toate!!
Asta va doresc si voua! Sa fiti fericiti, sanatosi si sa va bucurati de fiecare moment alaturi de cei dragi, pentru ca asta e de nepretuit!!



This entry was posted on 5/05/2009 11:46:00 AM and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

5 comments:

    Diana said...

    Sa iti traiasca bunicuta! Ce frumoasa a fost si continua sa fie! E superba poza cu ea mireasa! Ai grija ce fotografii iti faci cand vei fi miresica, nu se stie cum nepotii si stranepotii o sa ti le posteze pe blog :))
    Ce sa iti doresc?.. Decat sa te bucuri cat mai muuuuulti ani incolo alaturi de ea si sa joace si la nunta copiilor tai! Si eu imi iubesc nespus mamaiuta si cred ca as innebuni ca intr-o zi sa ma paraseasca! Numai cat ma gandesc si imi vine sa plang! Sa-i iubim, sa ne petrecem cat mai mult timp cu ei, ca apoi cand n-or mai fi o sa regretam!
    Multi pupici dulci si o zi frumoasa iti doresc!

  1. ... on May 5, 2009 at 1:05 PM  
  2. Anonymous said...

    Wow,poze cu buni!!!!!!! Ce emotionante sunt!!!!!!!! Simt ca-ti sunt tare dragi,de fapt momentele astea sunt nepretuite...,stii asta si vei ajunge sa-mi dai dreptate si peste timp...Dea Domnul sa-ti fie alaturi 1000 de ani si inca o vesnicie pe deasupra!!!!!!!!! E adorabila,ai vazut ca am remarcat-o imediat! Trasaturile sale delicate mi-au atras atentia din prima,m-au fascinat!! Mi-as fi dorit sa-i stiu povestea,atat cat ai fi vrut tu sa spui,cum era in timpurile trecute,cred ca are amintiri absolut fascinante!! Cu o asemenea infatisare a facut furori si-atunci dar si-acummmm...Cum de arata asa minunat? Trebuie sa fie un secret pe undeva si de unde stim ca nu-l mostenesti si "dumneata" - broscutza dragutza???????? Nu vrei sa ne zici,nu? Bineeeeeeeee! Lasa c-o sa ne suparam si noi pe nuferii tai de pe lac... Sa vedem,iti convine? Stai putin,te-ai speriat? Am glumit! Mai bine sa-ti multumesc pt postarea asta ,pt ca mi-a incalzit inima si pt ca am gasit in ea iubirea si fiorul unei nepotzele pt bunicutza ei.......! Trimit prin tine toate gandurile mele bune pt dumneaei,alaturi de urarea de inceput!!
    Pupici timizi!
    PS. Poate-ti mai place ceva din lista muzicala actuala trimisa Dianei!! E un om rar,de-o frumusete sufleteasca deplina!!!
    L'automne

  3. ... on May 5, 2009 at 9:49 PM  
  4. Anonymous said...

    Am observat monograma de la gat! A! Si pe buni o chema cu A... Agripina! De la Sf Mucenita Agripina! Asa de tare m-ai rascolit cu dragostea asta pt buni...,incat noaptea trecuta am visat-o pe maia(asa ii spuneam eu!).Mi-e un dor de ea...,cum nu pot cuprinde-n cuvinte! Anul asta se implinesc exact 10 ani de cand n-o mai am...Am fost daramata cand am pierdut-o........Dumnezeu s-o odihneasca acolo unde e!
    Ai si tu ceva din trasaturile dansei dar semeni mult cu tatal tau,plus un pic de la mama. Mama cred ca seamana cu bunicul tau,nu? E f frumoasa,imprumuta calitati de la mama dansei dar mai e si altceva(de la tata,cu siguranta!).Era interesant de stiut daca buni ar fi avut un fiu,atunci am fi vazut frumusetea dansei transferata integral lui! Unele poze ne duc cu gandul la Hollywood,chiar ca e o frumusete de Hollywood!!!!!!!!!!
    L'automne

  5. ... on May 6, 2009 at 9:22 AM  
  6. broscutza said...

    Multumesc, multumesc fetelor! Sunteti tare dragi sufletului meu!
    @ Diana - Iubita mea sora, iti multumesc tare pentru urari si ti le intorc insutite! Am de gand sa profit de fiecare moment cu draga mea buni, si sa o bucur cat pot! Sa o fac sa fie mandra de mine si de noi!Si tu sa ai parte de bunica draga cat mai mult si sa fiti tot timpul numai zambet! TE pup din toata inima!
    @ L'automne - draga mea, cand citesc ce scrii mi se duce totul la inima direct! Iti multumesc! Imi iau vina ca nu am spus mai multe despre bunica in asa fel incat sa vedeti mai mult cat de minunata e!! Chiar acum ma apuc sa scriu, si sa va inveselesc cu povestile ei! Voi face o actualizare la articolul actual! Iti multumesc pentru toate gandurile minunate! Iti transmit si eu din partea noastra, inclusiv a bunicii : numai sentimente calde, numai urari de bine, imbratisari dulce si senine, si pupicuri gingase!! Este intr-adevar minunea mea..si va ador pe voi, ca vedeti asta!!
    O zi minunata iti doresc!!

  7. ... on May 6, 2009 at 11:53 AM  
  8. Anonymous said...

    Multumesc pt adaugire,e senzational ce spui! Doamne,ce ochi superbi are! Cat as fi vrut sa traiesc in vremurile alea asa romantice,nu acum in secolul vitezei...Oare unde se grabeste lumea asta? Eu sunt mai de moda veche si-o inteleg perfect pe buni! Te mai asteptam cu vesti despre dansa,oricand vrei tu! Realmente e o placere pt mine!
    L'automne

  9. ... on May 6, 2009 at 2:54 PM