Mii de bucureşteni au venit vineri 8 mai în Parcul Izvor, la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, unde a fost pregătită cea mai mare omletă din lume. Zeci de bucătari au dat dovadă de măiestrie în realizarea omletei record, de 9.17 metri lungime, 2.27 de metri lăţime şi 13 centimetri grosime.

Oamenii au asistat la prepararea delicioasei specialităţi tradiţionale, la care s-au utilizat nu mai puţin de 30.000 de ouă, 1,5 tone de cartofi, 300 de kilograme de legume, 200 de kilograme de costiţă afumată, 200 de kilograme de caşcaval, 15 kilograme de sare şi 3 kilograme de piper negru. Echipa care a realizat omleta ce a intrat în Cartea Recordurilor este condusă de Ştefan Bercea, căpitanul echipei olimpice de bucătari a României. Potrivit acestuia, este pentru prima dată când se pregăteşte o astfel de omletă tradiţională. Recordul mondial la categoria cea mai mare omletă era deţinut de bucătarii canadieni, însă omleta respectivă conţinea numai ouă.

Cea mai mare forfotă era la prânz în jurul corturilor cu degustări amenajate de organizatori. Degustătorii au avut de unde alege: mici, cârnaţi, friptură şi vinuri româneşti şi de import.

A mai avut loc o competiţie de preparate reci, un concert de jazz, un concurs de mâncat mititei , iar Robert Rainford, celebrul bucătar american invitat la eveniment, a oferit autografe. Copiii veniţi cu părinţii în parc au avut şi ei parte de distracţii. Au participat la atelierul de creaţie şi au desenat cu ciocolată pe tăbliţe de zahăr.




Cea mai mare sarma şi cel mai mare mititel
Pe lângă cea mai mare omletă din lume a, avut parte şi de cea mai lungă sarma, de 2,5 metri, precum şi cel mai lung mic, de 1,5 metri.

Concursul Internaţional de Gătit în Aer Liber a continuat sambata si duminica cu spectacole, competiţii, lansări de carte şi degustări.





A fost o iesire frumoasa pe care ne-am permis-o si noi, in pofida programului incarcat, dar a meritat si ne-am mai relaxat, ne-am clatit ochii cu obiecte traditionale, ulcici, farfurii de tot soiul, ornamente, podoabe de imbracat, mancaruri de tot felul..de la mititei,carnati si pulpe, la ciorba de fasole, si la dulciuri diverse. Apoi berea, vinul si tuica si-au cerut drepturile in randul celor prezenti.









Atmosfera frumoasa, vreme imbietoare, veselie, vanzoleala, rasete si poze multe...deci exact pe sufletul meu.

Free Counter


This entry was posted on 5/12/2009 11:58:00 AM and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comments:

    Anonymous said...

    Imi place mult vata de zahar dar imi vine sa te mananc pe tine cu ea cu tot!!!!!!! In felul asta mi-ai transfera si mie din veselia si sarmul tau molipsitor!! Esti DELICIOASA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Mi-ai facut o poftaaaaaaaa!!!
    L'automne

  1. ... on May 12, 2009 at 11:19 PM  
  2. broscutza said...

    Saru mana mult!! Si tu esti o dulce si o gingasa, sa stii! Se simte asta, chiar si asa de departe!
    Si eu sunt topita dupa vata de zahar, de aia sunt si asa "pufoasa", si imi plac si pozele haioase...asa ca le-am combinat!!
    Dar acuma stiu...cu prima ocazie iti trimit o mare mare si delicioasa vata pe bat!!
    TE pup cu mare drag si te imbratisez tare tare si strans!!

  3. ... on May 13, 2009 at 8:37 PM