Frumusetea locurilor, traditia pastrata cu atata sfintenie, oamenii atat de calzi, unicitatatea si minunatia acestei zone ne-a facut sa realizam inca o data ca in Romania exista locuri in care ai vrea pur si simplu sa te pierzi... Horezu este un delir pentru mine, m-a captivat si m-a purtat pe aripi de vise intr-o lume feerica, in care am simtit ca revin la gandurile care m-au impins sa fac Agroturism, visul de a face ceva pentru a pune mai mult in valoare Romania, cu bogatiile ei atat de insemnate, si totusi destul de nestiute pana si printre romani...
Mi-am propus ca, pentru inceput prin intermediul acestui blog, sa fac cunoscute din ce in ce mai multe locuri si obiceiuri de pe aceste meleaguri frumoase pe care din pacate nu stim sa le pretuim asa cum ar trebui!
Am avut parte de clipe minunate, poze multe multe, si bineinteles nu am putut sa ma abtin sa nu cumpar cateva lucruri vechi, ca macar la noi in casa sa se pastreze traditia, amintirea vremurilor de alta data, si valorile adevarate, autentice...
Asa ca, fierul de calcat pe carbuni sta la loc de cinste si ulcica de tuica inobileaza coltul rustic,o balanta veche veche si-a gasit fericita locul la noi in casa, si o roata de caruta care va trona in curtea de la Targoviste.
Si pentru ca am prins gustul culinaritului am zis sa incercam si o oala de lut pentru sarmalutze.....yamyyy...abia astept sa o incerc!
Daca aveti sansa sa treceti prin acea zona, zona Valcei : Horezu, Govora, Calimanesti, .............. , nu ezitati..e o lume feerica in care timpul inca mai sta pe loc!


This entry was posted on 2/21/2009 11:20:00 AM and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comments:

    Anonymous said...

    No Horezu...

  1. ... on February 21, 2009 at 11:36 AM  
  2. broscutza said...

    Yes Horezu...

  3. ... on February 21, 2009 at 11:39 AM