Din pacate, intr-o perioada in care marea majoritate a populatiei spera la imbunatatire substantiala a nivelului de trai, vestile proaste au trecut de granitele tarilor mai dezvoltate si in Romania.

Criza economica, cu efecte negative semnificative in Statele Unite ale Americii precum si in Uniunea Europeana, a inceput sa isi faca simtita prezenta in mai toate sectoarele de activitate din Romania.
Majoritatea televiziunilor si radiourilor din tara prezinta statistici si previziuni in ceea ce priveste somajul, deloc incurajatoare.

Sectorul privat a fost primul afectat de criza economica lovind chiar si firme importante precum Renault-Dacia care dupa ce a trimis in somaj tehnic cativa mii de angajati acum se vede nevoita sa intrerupa un numar semnificativ de contracte de munca. Nici sectorul public se pare ca nu va scapa de aceasta criza economica. Guvernul a declarat ca intentioneaza restructurarea aparatului central cu reducerea pana la 20% a numarului de functionari publici, pe motivul "flexibilizarii aparatului birocratic". Consider ca fiind o decizie mai inteleapta si mult mai eficienta, contractarea unor specialisti din domeniul economiei si finantelor care sa sfatuiasca Guvernul ce masuri reale trebuies demarate la nivel macroeconomic.

Totusi, exista un sector care priveste cu optimism criza economica. Ma refer aici la piata firmelor de avocatura unde mai multi practicanti in domeniu au declarat ca vad in criza economica o oportunitate pentru a se dezvolta pe piata si, totoadata, pentru a isi diversifica serviciile, nu numai de reprezentare in instanta cat si de reprezentare a intereselor unui client intr-o paleta mai mare de negocieri si incheieri de contracte.

Asa ca Domnilor si Doamnelor Avocati mult succes!

Cu putin noroc si multa munca, voi intra si eu in acest sector, cu mult optimism si fruntea sus, si cu speranta unei vieti mai bune!

AAA.. apropos, m-am hotarat sa fac lucrarea pe dreptul muncii! E de viitor! Mult succes fetelor mele de la scoala! Si bafta multa!

Pana atunci, sa dea Domnu sa trecem cu bine de criza!




This entry was posted on 1/23/2009 02:19:00 PM and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comments:

    DOAR NOI said...

    Se simte a naibii de bine. sunt afectata. Ma gandesc la ce stiu sa fac, incerc sa fiu optimista si tare economa.

    Bafta multa si spor in toate.

  1. ... on January 23, 2009 at 3:48 PM  
  2. broscutza said...

    stiu! si la noi se cam simte! Desi eu sunt cam euforica, si ca-ntodeauna foarte optimista!! O sa fie bine!! Te pupam cu drag si dor!

  3. ... on January 23, 2009 at 5:40 PM